Twintig leerlingen omgekomen bij storm in Ghana

In Ghana zijn twintig leerlingen om het leven gekomen toen ze aan het zwemmen waren terwijl er een storm uitbrak. Ze verdronken of kwamen terecht onder omvallende bomen.
Xinhua News Agency

De tragedie vond plaats toen een groep studenten zwom aan de watervallen van Kintampo, in het centrum van het land, aldus de woordvoerder van de brandweer Prince Billy Anaglate. De watervallen zijn een populaire toeristische attractie in de regio Brong Ahafo.

"Ze waren aan het zwemmen in de rivier toen een storm uitbrak, met hevige windvlagen die bomen ontwortelden", aldus de woordvoerder nog. Achttien jongeren waren op slag dood, twee anderen stierven in het ziekenhuis. Er vielen ook elf gewonden. In Ghana vallen regelmatig doden bij rampen, zoals overstromingen of ontploffingen van olietankers.

Meest gelezen