"IS in het vizier" komt naar jullie klas

Een klasgesprek houden met je leerlingen over IS of radicalisering, met visuele ondersteuning van een expert terzake? Dat kan vanaf nu, want samen met Het Archief voor Onderwijs, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Archivering (VIAA), herwerkte de Vranckx-redactie zijn nieuwe reeks op maat van het klaslokaal.

Het Archief voor Onderwijs is een beeldbank die leerkrachten een waaier aan audiovisueel materiaal van de openbare omroep, de regionale omroepen en diverse cultuur- en erfgoedinstellingen aanreikt. Met een aanbod geselecteerd door en voor leerkrachten én op maat van het onderwijs, staat het Archief voor Onderwijs garant voor educatief relevant materiaal dat vlot doorzoekbaar en inzetbaar is in tal van klascontexten.

Ga nu al aan de slag

De eerste lescollectie staat nu online. Wat drijft iemand ertoe om in Syrië te gaan vechten? Hoe gaan ronselaars te werk? En krijgen zelfmoordterroristen echt 70 maagden? Het zijn maar enkele van de vragen die islamexperts en ervaringsdeskundigen beantwoorden in korte video's.  

De afleveringen van IS in het vizier worden op Het Archief voor Onderwijs permanent ter beschikking gesteld aan leerkrachten. In een aantal extra fragmenten beantwoordt Rudi Vranckx bovendien een paar prangende vragen vanuit het onderwijs aangaande IS. Ten slotte worden door VIAA-medewerker en leerkracht Bart Laureys ook drie lesklare collecties aangeboden die aansluiten bij de thematiek: (1) de Jihad, (2) radicalisering en (3) de strijd tegen IS, waarvan de eerste nu al online staat.

Meest gelezen