Apple lanceert rode iPhone 7 en goedkopere iPad

Zonder grote toeters en bellen heeft Apple een aantal nieuwigheden voorgesteld. De technologiereus lanceert een opvolger van de iPad Air 2 tegen de laagste prijs ooit. Liefhebbers kunnen nu ook een rode iPhone 7 of iPhone 7 plus kopen en steunen daarmee de strijd tegen aids.

"We hebben iets speciaals in petto voor jullie. En we kunnen niet wachten tot jullie het zien." Die boodschap verspreidde Apple op zijn site nadat het bedrijf onderhoudswerken had aangekondigd.

Apple heeft nu in de loop van de dag zijn nieuwe iPad (9,7 inch) onthuld, de opvolger voor de iPad Air. De nieuwe iPad heeft een beter Retina-scherm en het is de goedkoopste ooit, zegt het bedrijf zelf. De prijs start op 329 dollar.

Rode iPhone tegen aids

Daarboven heeft het bedrijf ook een speciale rode iPhone 7 en iPhone 7 Plus gelanceerd, in samenwerking met (RED). Bij elke verkoop gaat er geld naar Global Fund om hiv en aids te bestrijden. In de aankondiging benadrukt het bedrijf dat ze "de wereld een stap dichter willen brengen naar een aidsvrije generatie".

"Sinds onze samenwerking met (RED) 10 jaar geleden is begonnen, hebben onze klanten een aanzienlijke impact gehad in de strijd tegen de verspreiding van aids door de aankoop van onze producten", stelt CEO Tim Cook.

Ook de opslagruimte van de iPhone SE werd lichtjes geüpdatet. In plaats van 16 of 64 GB heeft de SE nu 32 of 128 GB aan opslagruimte. En Apple heeft eveneens nieuwe Apple Watch-bandjes gepresenteerd in verschillende lentekleuren, toepasselijk voor de tijd van het jaar. Voor het nylon bandje zijn de nieuwe kleuren: oranje, bessenrood, rood, stuifmeelgeel, tahoe-blauw en middernachtblauw. De leren bandjes met gesp zijn nu beschikbaar in bessenrood, taupe of saffierblauw en de Hermés-bandjes komen in de kleuren bleu zephyr, lime epsom, colvert swift en fauve barenia. De Nike-bandjes zijn nu ook los verkrijgbaar.

Als laatste werd ook een nieuwe app gelanceerd. Met "Clips" kunnen gebruikers korte video's opnemen en delen op sociale media. "Clips" zelf is geen sociaal netwerk, maar verder lijkt de app de concurrentie aan te gaan met populaire apps als Instagram en Snapchat.

Meest gelezen