Dodelijk slachtoffer van explosie in Sint-Gillis is officieel geïdentificeerd

De persoon die zaterdag omgekomen is bij de explosie in een woning in Sint-Gillis, is officieel geïdentificeerd. Het gaat om een 46-jarige man. Dat meldt het Brussels parket. Bij de ontploffing vielen naast de dode ook zeven gewonden, onder wie drie zwaargewonden.

De explosie en de daaropvolgende brand vonden zaterdag omstreeks 16 uur plaats in een huis in de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis ter hoogte van de Bareel. Twee huizen raakten zwaar beschadigd en puin viel tot op de straat en geparkeerde auto's.

Bij de ontploffing raakten zeven bewoners gewond, zij werden overgebracht naar het ziekenhuis. Onder hen drie zwaargewonden, van wie twee kinderen. Zaterdag omstreeks 22 uur werd nog het levenloos lichaam van een man vanonder het puin gehaald.

Het Brussels parket stelde een branddeskundige aan om de oorzaak van de explosie en brand te onderzoeken. Diens eerste conclusies wijzen in de richting van een probleem bij de gasleidingen. Het precieze gaslek kon niet worden gevonden, gelet op de staat van de woningen. Er is geen enkel element gevonden dat wijst op kwaad opzet, aldus nog het parket.

Meest gelezen