Eén lading Braziliaans rundsvlees van verdacht bedrijf naar België getraceerd

Het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) heeft één zending rundsvlees getraceerd van een verdacht Braziliaans bedrijf naar België. Dat zegt het Voedselagentschap.
Archiefbeeld

Brazilië gaat gebukt onder een schandaal met bedorven vlees. Het Braziliaans gerecht onderzoekt of grote vleesbedrijven jarenlang bedorven vlees hebben verkocht in binnen- en buitenland. Daarbij zouden inspecteurs zijn omgekocht. Met behulp van chemicaliën zou het vlees opnieuw aantrekkelijk zijn gemaakt en toch op de markt zijn beland. Brazilië is de grootste exporteur van vlees ter wereld.

Er is sprake van 21 verdachte Braziliaanse bedrijven. Vier daarvan voerden uit naar de Europese Unie. Het FAVV heeft de gegevens opgevraagd, en is op één zending van rundsvlees uitgekomen die in ons land is terechtgekomen.

"Het vlees is via Nederland bij een Belgische verwerker beland. Dat gebeurde in de zomer van 2016. De zending is in Nederland goedgekeurd. Dat is een teken dat er met het vlees op het eerste zicht niets fout was", aldus FAVV-woordvoerder Philippe Houdart.

Meest gelezen