Els Moors wordt Dichter des Vaderlands in 2018

De Nederlandstalige Brusselse schrijfster Els Moors volgt begin 2018 Laurence Vielle op als Dichter des Vaderlands. De in 1976 in Poperinge geboren dichteres is vooral bekend van de poëziedebuut "Er hangt een hoge lucht boven ons".

Els Moors volgt Laurence Vielle op als Dichter des Vaderlands in 2018. Op Gedichtendag 2018 op donderdag 25 januari 2018 gaat haar opdracht van start.

De in 1976 in Poperinge geboren Els Moors debuteerde in 2006 met de gelauwerde bundel "Er hangt een hoge lucht boven ons". De bundel sleepte meteen een nominatie voor de C. Buddingh'-prijs in de wacht en werd bekroond met de Herman de Coninckprijs voor beste debuut.

De voorbije jaren schreef Moors onder meer de roman "Het verlangen naar een eiland", de verhalenbundel "Vliegtijd" en de dichtbundel "Liederen van een kapseizend paard". Die laatste bundel werd gelauwerd met de J.C. Bloem-poëzieprijs.

De Dichter des Vaderlands is een initiatief van Poëziecentrum (Gent), La Maison de la Poésie et de la Langue française (Namen) en de literaire organisatie VONK & Zonen (Antwerpen) in samenwerking met Passa Porte (Brussel). In 2014 werd Charles Ducal aangesteld als eerste Dichter des Vaderlands. Het idee is geïnspireerd door de Nederlandse Dichter des Vaderlands die al sinds 2000 bestaat.

Meest gelezen