Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem was doelwit van Griekse bombrief

Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem was een van de doelwitten van de acht bombrieven die gisteren in Athene werden aangetroffen in het postcircuit. Dat hebben verschillende Griekse media gemeld en de woordvoerder van Dijsselbloem bevestigt het bericht. De acht brieven waren gericht aan verschillende personen en instellingen buiten Griekenland en werden onschadelijk gemaakt.

Een woordvoerder van Dijsselboem bevestigt dat er een brief is onderschept, maar wil verder niets kwijt over de zaak. "Wij hebben het gehoord maar ik kan hier geen uitsluitsel over geven", aldus zijn woordvoerder. De Griekse politie wil eerst alle acht geadresseerden inlichten voor ze met de namen naar buiten komt.

De bombrieven waren volgens Griekse bronnen gericht aan verschillende politici en andere bekende figuren, onder meer bij de Europese Unie en de Europese Centrale Bank. Onder meer de Franse eurocommissaris Pierre Moscovici en de topman van het noodfonds ESM, de Duitser Klaus Regling, worden genoemd, net als de Griekse oud-minister professor Gikas Hardouvelis. Wie de afzender is, wordt nog onderzocht.

Eerder kwamen bij het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Parijs bombrieven terecht. Vorige week raakte een IMF-medewerkster gewond bij het openen van zo'n brief.

Meest gelezen