Franse minister van Binnenlandse Zaken stapt op

In Frankrijk heeft minister van Binnenlandse Zaken Bruno Le Roux ontslag genomen. Hij was in opspraak gekomen omdat hij zijn twee studerende kinderen als parlementair medewerker had tewerkgesteld. Vanmiddag had het gerecht een onderzoek ingesteld. Matthias Fekl, tot nog toe de staatssecretaris voor Buitenlandse Handel volgt Le Roux op als minister van Binnenlandse Zaken.

Bruno Le Roux (PS) heeft zijn twee studerende dochters de afgelopen jaren geregeld als parlementair medewerker tewerkgesteld. Dat gebeurde toen hij nog parlementslid was voor het departement Seine-Saint-Denis.

De meisjes begonnen te werken toen ze 15 à 16 jaar oud waren en kregen tussen 2009 en 2016 respectievelijk 14 en 10 tijdelijke contracten, goed voor een loon van samengeteld ongeveer 55.000 euro.

Parlementsleden die een familielid tewerkstellen als parlementaire medewerker: de afgelopen weken is de rechtse presidentskandidaat François Fillon in moeilijkheden geraakt in verband met de tewerkstelling van zijn echtgenote Penelope en twee van zijn kinderen. Fillon is officieel in verdenking gesteld omdat het in zijn geval mogelijk over fictieve banen gaat.

Meest gelezen