Franse staatssecretaris bekent zich tot kamp Emmanuel Macron

In Frankrijk heeft staatssecretaris van Biodiversiteit Barbara Pompili openlijk haar steun uitgesproken voor presidentskandidaat Emmanuel Macron. Het gaat om het eerste lid van de regering van premier Bernard Cazeneuve (PS) dat zich openlijk achter de kandidaat van de beweging "En Marche" schaart.

 "Ik heb beslist mijn volle steun te geven aan het project en de kandidatuur van Emmanuel Macron", kondigde Pompili vanmorgen aan op radiozender Franceinfo. Ze vindt een stem voor Macron nuttig omdat hij volgens haar de geknipte man is om het op te nemen tegen het Front National. Vorig jaar heeft Macron de regering verlaten om zijn eigen beweging op te starten.

Pompili is een voormalig lid van de Franse groenen. Ze vindt de oude tegenstelling links-rechts niet langer relevant en ziet veel groene accenten in de voorstellen van Macron. Naar eigen zeggen heeft ze nog niet gepraat met Macron. "Ik wil niet in een verhaal van tapijtenhandelaars stappen", zegt ze. "Ik wil niet dat mijn steun voor hem door wat dan ook wordt gecompromitteerd."

Vóór Pompili hebben ook minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault en minister van Defensie Jean-Yves Le Drian zich al positief uitgelaten over Emmanuel Macron, maar zij gingen niet zo ver om op te roepen om ook op hem te stemmen. 

Meest gelezen