Op zoek naar een leuke locatie voor uw babyborrel? Wat denkt u van de IJzertoren

De IJzertoren, vredesicoon en symbool van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd, is voortaan ook te huur voor privéfeestjes. Verenigingen of particulieren kunnen de panoramazaal op 72 meter hoogte afhuren voor een bedrag van 500 euro. Het Museum aan de IJzer zegt dat het de extra inkomsten nodig heeft om het hoofd boven water te houden.

De panoramazaal was tot nog toe voorbehouden aan groepen, die er na hun bezoek aan het museum een drankje konden nuttigen. Voortaan kan de zaal ook buiten de openingsuren van het museum worden geboekt, bijvoorbeeld in combinatie met het auditorium.

Het museum hoopt met de verhuring extra inkomsten te genereren. De voorbije jaren is het bezoekersaantal voor de IJzertoren stelselmatig teruggelopen. De museumdirectie hoopt geïnteresseerden te lokken met het unieke zicht op de frontstreek.

Het is niet de bedoeling om er fuiven te geven, zegt museumdirecteur Dirk Demeurie. "Een aantal dingen zullen kunnen, andere uiteraard niet. We hebben dit in het verleden al een aantal keer met succes getest. Wat kan is een babyborrel, een bedrijfsfeest bijvoorbeeld waarbij een bank zijn jaarrekeningen presenteert."

Het museum zelf organiseert later dit jaar ook enkele bijzondere evenementen. Zo vindt er op 6 april een "culinaire nocturne" plaats en is er later dit jaar een evenement rond het thema luchtvaart tijdens Wereldoorlog II.

Meest gelezen