Plat seksisme op Italiaanse openbare televisie, RAI bindt in

De Italiaanse openbare omroep RAI heeft zich verontschuldigd voor de seksistische commentaren in het programma "Parliamone... Sabato". De directie van de RAI heeft beslist om het controversiële programma af te voeren.
ANSA

Afgelopen zaterdagavond regende het vernietigende commentaren op de uitzending van het programma "Parliamone... Sabato" op de Italiaanse openbare omroep RAI.

In het programma werden de redenen opgesomd waarom Oost-Europese vrouwen betere partners zijn dan Italiaanse vrouwen. "Ze zijn moeder, maar na de geboorte beschikken ze weer over een superlichaam. Ze vergeven vreemdgaan, zijn de perfecte huisvrouwen en ze janken niet", klonk het in het programma.

De directrice van de RAI, Monica Maggioni, verklaarde gisteren dat de programmamakers "onaanvaardbare fouten" hebben gemaakt. "Ik voel me persoonlijk betrokken als vrouw en verontschuldig me voor wat er gebeurd is", aldus Maggioni.

De RAI heeft maandag beslist om het programma "Parliamone... Sabato" af te voeren. "Wat er zaterdag op antenne is gekomen, gaat onweerlegbaar in tegen onze missie als openbare dienst en onze journalistieke lijn", motiveert algemeen manager van de RAI Antonio Campo Dall'Orto.

Meest gelezen