Robert Downey Jr. kruipt in de huid van Dr. Doolittle

De Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. is gecast voor de nieuwe "Dr. Doolittle"-verfilming. De opnames van de nieuwe filmadaptatie van het werk van schrijver Hugh Lofting zijn gepland voor begin 2018.

Robert Downey Jr. heeft de hoofdrol gekregen in de op stapel staande verfilming van "The voyage of Dr. Doolittle". De kinderboekenreeks van schrijver Hugh Lofting is al verschillende keren een inspiratiebron geweest voor Hollywood.

De twaalf boeken over de dokter die met dieren kan praten en liever dieren heeft dan mensen verscheen tussen 1920 en 1952. De boeken werden de voorbije decennia verwerkt op de radio, als tekenfilmserie en in een aantal films. De bekendste filmadaptatie is die van eind de jaren 90 met Eddi Murphy in de hoofdrol.

De opnames van "The voyage of Dr. Doolittle" met Robert Downey Jr. zijn voor 2018 gepland. De acteur werkt eerst nog twee "Avangers"-films af.

Meest gelezen