Theresa May: "Hij wilde gewoon een gentleman zijn"

Het had iets aandoenlijks, toen eind januari Donald Trump en Theresa May hand in hand rondwandelden in het Witte Huis. De reden waarom de Amerikaanse president en de Britse premier elkaars handen vasthielden, was minder duidelijk. Nieuwsmedia dachten dat de reden moest worden gevonden in Trumps bathofobie, angst voor dieptes en bijgevolg om te vallen dus. Omdat het verharde pad dat ze volgden naar beneden ging, moest dat wel de verklaring zijn. Maar op lifestylewebsite Vogue gaf May gisteren een veel simpelere verklaring dan haar troostende arm tijdens de "afdaling".

Theresa May, al lachend tegenover de Vogue-journaliste: "Ik denk dat hij niet meer of niet minder dan een gentleman wilde zijn. We stonden op het punt om een helling te betreden en hij zei me dat dat misschien wat vreemd zou zijn."

"Over privé-aangelegenheden hebben we het niet met elkaar gehad. Wat niet betekent dat ik geen delicate zaken durf aan te kaarten. De aard van onze relatie is nu eenmaal dat we in alle openheid met elkaar kunnen omgaan", aldus May nog, voor wie het handen vasthouden dus blijkbaar in het verlengde van deze opmerking lag. De "grab them by the pussy"-uitspraak kwam daarentegen niet ter sprake tijdens de ontmoeting.

May besloot over haar treffen met Trump alvast: "I like to think we got on." Waarvan betreffende foto misschien een illustratie was:

Meest gelezen