Twee nieuwe verdachten opgepakt na aanval op soldate op luchthaven Orly

De politie heeft twee nieuwe verdachten opgepakt voor de mislukte aanslag op de luchthaven van Orly in Parijs. De twee mannen zouden de aanvaller aan een vuurwapen hebben geholpen, zo is in gerechtelijke kringen vernomen.

Volgens de Franse nieuwszender BFM TV worden de twee verdachten - 31 en 44 jaar oud - al sinds zondag gezocht. Volgens L'Express lijkt geen van de twee verdachten zich op te houden in het radicale moslimmilieu.

Tot nu toe was er nog maar weinig informatie beschikbaar over medewerkers van Ziyed Ben Belgacem, de 39-jarige dader die zaterdag een agent had beschoten tijdens een verkeerscontrole en later werd doodgeschoten bij zijn aanval op een vrouwelijke militair. Afgelopen weekend werden er wel drie familieleden van de dader gevangengenomen, maar die zijn intussen alweer vrijgelaten.

Intussen zijn ook beelden opgedoken van de bewakingscamera's op de luchthaven van Orly. Daarop is te zien hoe de dader de soldate benadert, plots zijn zak laat vallen en zich vervolgens op zijn doelwit stort. De soldate wordt ook met een vuurwapen bedreigd. Na ongeveer een minuut komen dan ook de twee andere soldaten in beeld. Er zijn geen beelden verspreid van het moment waarop de aanvaller wordt doodgeschoten.

Meest gelezen