Vakbonden en directie Delhaize raken het eens, supermarkten morgen weer open

Vakbonden en directie bij supermarktbedrijf Delhaize hebben na een dag onderhandelen een ontwerptekst bereikt. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf. Delhaize verwacht dat alle supermarkten morgen opnieuw normaal open zullen zijn.

Afgelopen vrijdag brak een spontane staking uit bij enkele winkels van de supermarktketen. Ook tijdens het weekend en maandag bleven enkele winkels, vooral in het Brusselse, dicht. Vandaag was dat nog het geval voor tien supermarkten.

De stakende werknemers voerden actie tegen de gevolgen van de herstructurering uit 2014, waardoor de winkels het met minder mensen moeten doen.

Bonden en directie zaten de hele dag samen. Dat resulteerde in een ontwerptekst, die door de bonden wordt voorgelegd aan hun achterban. Over de inhoud wil het bedrijf nog niets kwijt, maar Delhaize verwacht wel dat alle supermarkten morgen open zijn.

Meest gelezen