Wie verliefd is, doet soms heel domme dingen

Je bent jong en onbezonnen. En dan ook nog eens verliefd op een toevallige toeriste die de streek waar je woont bezoekt. Het overkwam de 18-jarige Australiër Lee De Paauw afgelopen zaterdagnacht, nadat hij Sophie Patterson uit Groot-Brittannië ontmoet had. De Paauw daagde zichzelf uit om in de Johnstone River in Innisfail een duik te nemen om zo nog meer het hart van Patterson te veroveren. Maar de enige reactie achteraf was: "Hoe dom kan een mens zijn…"

In de rivier werd De Paauw immers aangevallen door een krokodil en hij kon het verhaal ternauwernood navertellen. Dat deden hij en Patterson gisteren dan ook uitgebreid op de Australische nieuwszender 9 News en in het radioprogramma Fitzy & Wippa.

De Paauw: "Ik vertelde Sophie het verhaal dat rugzaktoeristen een makkelijkere prooi zijn voor krokodillen dan Australiërs zelf. Ik besliste dan om naar de rivier af te zakken om die theorie te bewijzen. Met de nodige wijn achter de kiezen ben ik de uitdaging dan aangegaan."

De 24-jarige Patterson: "Toen hij zei dat hij het ging proberen, kon ik mijn oren niet geloven."

De Paauw: "Op een bepaald moment dacht ik dat ik het niet zou halen. Nadat ik in het water gesprongen was, zwom ik onmiddellijk terug naar de oever. Plots werd ik teruggetrokken door een krokodil. Ik sloeg eerst op zijn muil, maar hij trok me verder het water in. Dan sloeg ik op zijn oog. Met succes. Daardoor liet hij me los. Zo ben ik via de trap uit het water gesukkeld."

De Paauw was zwaargewond aan zijn arm. Patterson: "Ik heb nooit iemand zo horen schreeuwen. Hij had duidelijk veel pijn en was de kluts kwijt. Het was pure paniek."

De Paauw: "Ik kan begrijpen dat mensen mij een stommerik vinden. Maar dat ben ik niet. Criticasters zullen altijd kritiek blijven spuien. Ik wilde gewoon iets duidelijk maken. En ik vind het jammer dat ze die krokodil nu willen vangen. Ik wil enkel dat hij nog een gelukkig leven heeft."

"En Sophie? Die is zo knap, zo liefdevol en vriendelijk", besloot de jonge Australiër. Maar ondanks het feit dat Paterson beloofd heeft om met hem samen naar de film te gaan, is er volgens haar geen "chemistry" tussen beiden. "Je laten aanvallen door een dier windt mij alvast niet op", concludeerde ze.

Meest gelezen