"22 maart - 1 jaar later" vanavond op zoek naar antwoorden op Eén

Vanavond ontvangen Martine Tanghe en Lieven Van Gils onder anderen slachtoffers van de aanslagen, hulpverleners, premier Charles Michel en Bart Peeters in de thematalkshow "22 maart - 1 jaar later" op Eén. Het programma gaat van start om 20.40 uur en eindigt omstreeks 22.10 uur.
© VRT - Lies Willaert

Martine Tanghe en Lieven Van Gils hebben verschillende gasten uitgenodigd om een antwoord te zoeken op de vele vragen die er gesteld worden een jaar na de aanslagen in Zaventem en Brussel.

Er is veel aandacht voor de slachtoffers en hulpverleners, met onder meer het bezoek van Sebastien Bellin die zijn hulpverlener Bart De Deygere ontmoet. Ook brandweerman Dirk Keymolen, begeleider van nabestaanden Evy Ferrari en Eddy Van Calster van de Vereniging van Slachtoffers komen langs.

Uit politieke hoek zijn de gasten premier Charles Michel en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Daarnaast zijn ook Rudi Vranckx, Charlotte Van Driessche en psychologe Birsen Taspinar uitgenodigd.

"Heelt tijd alle wonden?"

"Tijd heelt alle wonden, zegt het spreekwoord. Is dat zo? En hoeveel tijd is er dan wel nodig? Moet een jaar volstaan om de draad weer op te nemen? De draad van het leven na 22 maart. Een jaartal hoeft niet. Het is zoals met nine eleven. Misschien zullen we het jaartal ooit vergeten zijn, maar worden dag en maand wel een ijkpunt, een begrip. Ons leven voor en na 22 maart", zegt presentatrice Martine Tanghe.

De muzikale gasten zijn Jasper Steverlinck en Bart Peeters. Na de aanslagen in Zaventem en Brussel schreef Bart Peeters een protestlied waarin hij het misbruik van godsdienst wou aanklagen. Het nummer kreeg de titel "Hemel".

Meest gelezen