"Meest idiote kandidaat ooit" in "Rad van fortuin" in VS

Een man is tijdens de meest recente uitzending van de spelshow "Wheel of fortune", de Amerikaanse versie van "Rad van fortuin", uitgeroepen tot de meest idiote kandidaat ooit. De deelnemer had enkel nog de letter m nodig om de titel "A streetcar na-ed desire" te vinden. Hij koos voor de k van "A streetcar naked desire". Met hilariteit alom in de studio en op sociaalnetwerksites.

Het spelprogramma "Wheel of fortune" is al sinds 1975 een begrip in de VS. Het spelprogramma is het langstlopende programma in zijn genre in Amerika. Tijdens de meest recente uitzending ging er alweer een kandidaat met de billen bloot.

Een man werd gebrandmerkt als de meest idiote kandidaat ooit, nadat hij enkel de m in de titel "A streetcar named desire" moest raden. Hij koos voor "A streetcar naked desire". Volgens statistici zouden 99,9 procent van alle deelnemers meteen de titel van het toneelstuk van Tennessee Williams uit 1947 herkennen.

De presentator van het programma kon zijn ogen en oren niet geloven. Hij bleef even verbouwereerd kijken naar de kandidaat en riep toen een lang uitgerekt "nee". De volgende kandidaat had het wel meteen juist.

In Vlaanderen werd "Rad der fortuinen" in de jaren 70 uitgezonden door de toenmalige BRT. Eind de jaren 80 was het een van de meest succesvolle programma's bij de nagelnieuwe commerciële omroep VTM. Het leverde met foute antwoorden als "Asibille O" (Isabelle A), Jill Clinton (Bill Clinton) en Woestijnvis (Woestijnvos) hilarische televisiemomenten op. In 1997 schrapte VTM "Rad van fortuin". Van 2004 tot 2006 maakte het programma een korte rentree bij VTM.

Meest gelezen