Brief aan mijn baby: "Het leven gaat door en er komt nieuw leven op de wereld"

De Indiase Sneha Mehta was vier maanden zwanger toen ze het slachtoffer werd van de aanslag in Zaventem. "Mijn baby is nu iets ouder dan zestien weken", klinkt het bijna een jaar na de feiten. Een dag na de aanslag schreef Mehta een brief aan haar ongeboren kind. Deredactie.be zocht haar een jaar na de aanslagen op.

“Dag lieve schat,

Ik weet niet of we dit al aan jou persoonlijk hebben verteld, maar toen je zestien weken oud was, waren mama en papa op Brussels Airport toen daar een explosie plaatsvond.”

Dat is de openingszin in de brief die de zwangere Sneha Mehta een dag na de aanslagen in Zaventem en Brussel schreef aan haar nog ongeboren kindje. De Indiase vrouw was samen met haar Indiase man in Zaventem toen de explosie op Brussels Airport plaatsvond. Het koppel woont en werkt in Wilrijk in de diamantbranche.

"Angst verdween toen we je aan je duim zagen zuigen"

“Toen we de spoeddienst van het Sint-Augustinusziekenhuis bereikten en op de echografie zagen dat je zonder zorgen aan jouw duim zoog, verdwenen alle onrust, haat en angst voor de terreuraanslag onmiddellijk", schrijft de jonge moeder in een volgende passage in haar brief.

Sneha Mehta geeft nog een boodschap van hoop mee. "Ik was toen zestien weken zwanger. Nu is mijn zoon net iets ouder dan zestien weken. Dit is de magie van de wereld. Het leven gaat door en nieuw leven komt er op de wereld. We hebben hem Zain genoemd, omdat dat “mooi” betekent in het Arabisch", besluit Mehta.

Meest gelezen