May: "Zieke en verdorven terreuraanval"

De Britse premier Theresa May heeft voor haar ambtswoning aan Downing Street een korte verklaring afgelegd over de terreuraanval woensdag in Londen. Ze stelt dat er nog volop onderzoek gevoerd wordt naar de details van de "zieke en verdorven terreuraanval." Volgens May is de locatie van de aanslag geen toeval.
Times Newspapers Ltd

De eerste minister, die woensdagavond een crisisvergadering bijwoonde, heeft bevestigd dat er één aanvaller was en dat het dreigingsniveau, dat momenteel "ernstig" is, voorlopig niet veranderd. Het doelwit is volgens haar geen toeval: het parlement als symbool van democratie, vrijheid en de rechtsstaat.

"Onze gedachten en gebeden zijn bij alle betrokkenen", vervolgde ze. "Laat me iets duidelijk maken vandaag: elke poging om onze waarden met geweld te verslaan, is gedoemd om te mislukken."

"Het parlement zal samenkomen zoals gewoonlijk. Inwoners van Londen zullen opstaan en hun dagelijkse werk doen zoals normaal. Ze zullen door deze straten wandelen, ze zullen hun levens leiden en nooit toegeven aan terreur. Ze zullen niet toestaan dat de stemmen van haat en kwaad ons uit elkaar drijven."

Meest gelezen