Trein ontspoord in Zwitserland, zeker zeven gewonden

In Zwitserland zijn zeker zeven gewonden gevallen toen een trein ontspoorde kort na het buitenrijden van het station van Luzern. De trein was onderweg van Milaan naar Bazel en had een 160-tal passagiers aan boord.

Het ongeluk gebeurde toen de Italiaanse trein EuroCity 158 het station van de Zwitserse stad Luzern buitenreed. De trein was onderweg van Milaan naar Bazel. Enkele wagons geraakten uit de sporen.

De passagiers moesten een uur wachten in de ontspoorde trein vooraleer ze bevrijd konden worden. Er zijn zeker zeven gewonden. Vijf van hen zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Eén wagon is gekanteld, een stroommast omgevallen en de bovenleiding beschadigd. De trein kan enkel met zwaar materieel weer rechtgetrokken worden. Het treinverkeer in de regio Luzern lag helemaal stil. De hinder zal nog de hele dag duren.

Meest gelezen