"Londen is open, we zijn niet bang"

De Londenaars zijn ontwaakt een dag nadat hun stad in het hart werd getroffen door terreur. Ze proberen een boodschap van moed te geven, maar het is hoe dan ook geen dag als een ander.

Op Twitter heersen de hashtags #WeAreNotAfraid en #Londonisopen: de Britten willen duidelijk niet toegeven aan de angst voor terreur. Daarbij wordt het wereldberoemde logo van de Londense metro gebruikt.

En het personeel van die Tube draagt ook zijn steentje bij om de moed erin te houden. Aan het station Tower Hill staat de volgende quote te lezen: "De bloem die bloeit bij tegenspoed is de meest uitzonderlijke en mooiste van allemaal".

(lees verder onder tweet)

De Londenaars nemen dus de draad van het gewone leven op. En dat geldt ook voor de parlementsleden, terwijl hét centrum van hun democratie - het parlementsgebouw in Westminster - het toneel was van de aanslag.

Het Parlement is vandaag open voor het publiek en de zittingen gaan gewoon door. Maar op het gebouw hangt de Britse vlag halfstok, een teken dat het geen gewone dag zal zijn, zo merkt een parlementslid op. "Het is griezelig stil in het gebied rond Houses of Parliament", merkt een andere volksvertegenwoordiger op.

(lees verder onder tweets)

lees ook