Britse kranten: "Een aanval op onze democratie, terreur in het hart van de macht"

De Britse kranten brengen "hun 22/03" op de voorpagina's. Zij zien vooral de symboliek van de plaats van de dodelijke aanslag gisteren: Westminster, het Britse parlement.

De krant Metro kopt met "Terreur in het hart van de macht". Het blad past ook zijn logo aan met het alom bekende teken van de Londense metro. Dat Tube-symbool werd gisteren al aangepast met de tekst "we are not afraid" (we zijn niet bang).

The Daily Mirror legt dezelfde focus: "Aanval op democratie". Op de voorpagina brengt de krant ook een nachtelijke foto van het Britse parlement met de boodschap: "Buigen maar niet breken".

Ook The Times, The Guardian, The Independent en I leggen de nadruk op Westminster, als het hart van Londen. The Daily Mail zoomt daarbij extra in op een foto van de dader. 

The Sun legt de focus op de twee protagonisten van de aanslag: de dader en de gedode politieagent. "De maniak die Groot-Brittannië in het hart heeft gestoken... en de heldhaftige agent die stierf toen hij de dader stopte." 

The Daily Telegraph opent ten slotte met de boodschap die de Britse premier Theresa May gisteren bracht: "We zullen het kwade nooit toelaten om ons uit elkaar te drijven".

Meest gelezen