Britse politie valt binnen in huis in Birmingham

De Britse politie heeft gisteravond een gewapende inval gedaan in een huis in de stad Birmingham. Volgens nieuwszender Sky is die raid gelinkt aan de terroristische aanslag in Londen enkele uren eerder en zijn verschillende mensen opgepakt. De Britse politie weigert voorlopig commentaar te geven.
Archieffoto

De gewapende inval gebeurde in Hagley Road in Birmingham. Een tiental agenten nam deel aan de politieoperatie en de buurt van het appartementsgebouw waar ze binnenvielen, werd afgesloten. Enkele verdachten zouden met handboeien zijn weggebracht.

Volgens verschillende Britse media is de actie gelinkt aan het onderzoek naar de terroristische aanslag in Londen. Zo zou de wagen waarmee de aanslag werd uitgevoerd, gehuurd zijn in Birmingham. Maar de Britse politie wil dat voorlopig niet bevestigen.

De Britse autoriteiten hebben intussen de identiteit van de dader achterhaald, maar zijn er nog niet mee naar buiten gekomen. Ze gaan er wel van uit dat de dader terroristische motieven had, wellicht uit islamistische hoek.

In dat opzicht is het niet irrelevant dat Birmingham - waar de inval gisteravond gebeurde - bekend staat al als een bolwerk van islamisten. In die stad heeft Mohamed Abrini, een van de daders van de aanslagen in Parijs en Brussel, ook een tijdje verbleven.

Meest gelezen