Guy Cassiers op prestigieuze theaterfestival van Avignon

De Antwerpse theatermaker Guy Cassiers staat op de affiche van het prestigieuze theaterfestival van Avignon. Dat blijkt uit de programmavoorstelling van de 71e editie. Van 6 tot 26 juli wordt de Franse stad opnieuw drie weken lang ondergedompeld in muziek, dans, theater en andere culturele activiteiten.

Guy Cassiers (56) is regisseur en artistiek leider van het Toneelhuis in Antwerpen. Hij brengt deze zomer in Avignon een stuk uit 2013 van de hand van Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek over de Europese vluchtelingencrisis. De herwerking van Cassiers wordt gechoreografeerd door de Franse Maud Le Pladec. Het stuk gaat op 4 mei in première in Toneelhuis (Bourla) Antwerpen en speelt begin juni onder meer nog in het Kaaitheater in Brussel.

Het theaterfestival van Avignon staat dit jaar volledig in het teken van vrouwen en Afrika. Op de affiche van het grootste Europese theaterfestival staan in totaal 41 dans-, muziek- of theaterstukken. De ticketverkoop start op 12 juni.

Meest gelezen