Half miljoen Vlamingen pikt uitzending over herdenking aanslagen mee

Zo'n 545.000 mensen hebben op Eén en VTM gekeken naar de rechtstreekse uitzendingen van de herdenkingen van de aanslagen in Brussel en Zaventem. Dat blijkt uit cijfers van de VRT en Medialaan (VTM).

De rechtstreekse uitzending van de nationale herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016 liep gisteren van 7 uur tot 11.30 uur. Het ging om een samenwerking tussen de Vlaamse openbare en commerciële omroep en de Franstalige openbare omroep RTBF en de commerciële RTL.

VTM bereikte 186.954 mensen en Eén 358.172 kijkers. "Het gaat om bereikcijfers, met name mensen die minimum 5 minuten gekeken hebben. Gemiddelde cijfers zijn niet relevant omdat bijna niemand naar de hele uitzending kijkt", zeggen de beide omroepen.

"Het grote debat" gisteravond op VTM haalde een gemiddelde van 273.436 kijkers. "1 jaar later" op Eén haalde een gemiddelde van 608.607 kijkers.

Meest gelezen