Het Zesde Metaal en Warhaus maken mooie weer op Leuvens M-Idzomer

Jazzgitarist John Scofield, saxofonist Maceo Parker, Het Zesde Metaal en Warhaus zijn de headliners van M-Idzomer. Het festival in het Leuvense museum M dat onder meer muziek, performance, dans en expo brengt, is aan zijn 8e editie toe. Het festival vindt plaats van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli.
© VRT - Jokko
Wannes Cappelle won dit jaar met Het Zesde Metaal zijn eerste MIA's

John Scofield, die het festival afsluit, is één van de grootste gitaristen van de moderne jazz die al samenspeelde met Miles David, Gerry Mulligan en Chat Baker en onder zijn eigen naam al meer dan 30 albums opnam. Maceo Parker was in de jaren 60 saxofonist bij James Brown en wordt beschouwd als een van de pioniers van de moderne funk en hiphop. Hij bracht al meer dan 15 soloalbums uit.

Uit eigen land staan twee West-Vlaamse artiesten op de affiche: Het Zesde Metaal van Wannes Cappelle en Warhaus, het soloproject van Maarten Devoldere van Balthazar.

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Wie en ticket koopt voor M-Idzomer kan gratis Museum M bezoeken. De ticketverkoop, met zowel dag- als combitickets is geopend. 

Meest gelezen