MIMA-Museum Molenbeek krijgt 40.000 euro subsidies van Brussel

De Brusselse Regering heeft een subsidie van 40.000 euro toegekend aan de vzw Millennium Iconoclast Museum of Art (MIMA), van het gelijknamige museum in Molenbeek. Het MIMA krijgt de financiële hulp voor haar twee tentoonstellingen die dit jaar gepland staan.

De eerste tentoonstelling is "A Friendly Takeover", gewijd aan de Nederlandse graffitikunstenaar Boris Tellegen die in de jaren 90 internationaal bekend werd onder zijn pseudoniem Delta. Die tentoonstelling loopt nog tot 28 mei 2017. Daarna volgt een tweede tentoonstelling "Art is comic", die het stripverhaal in de belangstelling zet. Het MIMA wil er met pretparkachtige installaties een humoristische en esthetische ervaring van maken. De expo zal lopen van 23 juni tot 31 december 2017.

"Het MIMA is één van de levende krachten van de nieuwe culturele ambitie in het Brussels Gewest", zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort. "Onze steun voor dit soort tentoonstellingen met een maatschappelijke dimensie sluit aan bij de ondersteuning van andere projecten met een sterke uitstraling voor het gewest in België en het buitenland."

Het MIMA Museum opende nog geen jaar geleden de deuren in de gebouwen van de voormalige Belle-Vue brouwerij. Sinds de opening op 16 april 2016 kan het rekenen op gemiddeld 1.000 bezoekers per week, waarvan 40 procent leerlingen.

Meest gelezen