Minister Gatz geeft vijf cultuurprojecten middelen voor infrastructuur

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) heeft vijf projecten geselecteerd die extra middelen krijgen voor infrastructuur, voor in totaal 2,1 miljoen euro uit het Fonds voor Culturele Infrastructuur (Foci). Het gaat om projecten in Gent, Elsene en Kortrijk.

"Naast de werkingssubsidies waar verenigingen en organisaties een beroep op kunnen doen, zetten we duidelijk in op het vernieuwen van cultuur - en jeugdinfrastructuur", licht minister Gatz toe. Het Gentse Kunstencentrum Vooruit krijgt 500.000 euro om de handmatig bediende trekkenwand te automatiseren. De subsidies voor de vzw Kazematten (500.000 euro) en Circusplaneet (300.000) in Gent moeten voor vernieuwde plekken voor kinderen en jongeren zorgen.

De bijna 500.000 euro voor Gemeenschapscentrum Elzenhof in Elsene dient om een werkplek voor dans-, podium- en beeldende kunsten. De renovatie van de meer dan honderd jaar oude feestzaal De Scala in Kortrijk krijgt 300.000 euro steun. Eerder kreeg het project al een subsidie van 680.000 euro.

Meest gelezen