Moeder van twee, heldhaftige agent en Amerikaanse toerist onder de slachtoffers in Londen

Bij de aanslag in Londen gisteren zijn vier onschuldige slachtoffers gevallen: politieagent Keith Palmer, moeder van twee Aysha Frade en de Amerikaanse toerist Kurt Cochran. In de loop van de avond werd bekend gemaakt dat ook een 75-jarige man overleden is aan zijn verwondingen.

Agent Palmer werd neergestoken aan het Britse parlement toen hij de terrorist wou tegenhouden. Voor de 48-jarige Palmer - vader en echtgenoot - kon geen hulp meer baten, hij bezweek aan zijn verwondingen.

Palmer maakte deel uit van het politieteam dat het parlementsgebouw in Westminster moest bewaken. Collega's en parlementsleden brengen hulde aan de man. "We hebben een van onze bobby's verloren. Hij was hier om ons te beschermen. Agent Palmer is gestorven in de uitoefening van zijn functie. Dit had nooit mogen gebeuren. Hij is gestorven toen hij onze democratie aan het verdedigen was", aldus een verantwoordelijke van het Britse parlement.

De Britse premier Theresa May noemt Keith Palmer "in alle opzichten een held". "Zijn daden zullen we nooit vergeten." De naam van Keith Palmer is intussen ook opgenomen in de Police Roll of Honour Trust, ter ere van agenten die stierven tijdens de dienst.

(lees verder onder tweet)

Toen de terrorist gisteren op een groep wandelaars op de Westminster Bridge inreed, werd ook Aysha Frade aangereden. De 43-jarige vrouw was net op weg om haar twee dochters van school op te halen. De moeder overleefde de aanslag niet.

Frade was van Spaanse afkomst en werkte voor het DLD College in Londen. "We zijn diep gechoqueerd en triest door het nieuws van mevrouw Frade", aldus de directrice van de school. "Aysha was geliefd bij onze studenten en collega's. We zullen haar hard missen."

Twee zussen van Aysha Frade baten een Engelse school uit in de Spaanse plaats Betanzos. Daar werden de lessen opgeschort toen het nieuws van de dood van hun zus in Londen bekend raakte.

(lees verder onder tweet)

Er viel ook nog een derde dodelijk slachtoffer. Het gaat om Kurt Cochran, een Amerikaanse toerist die ook dodelijk geraakt werd op de Westminster Bridge.

Zijn naam werd als laatste bekendgemaakt omdat de familie nog niet op de hoogte was gebracht. Zijn vrouw Melissa raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis. "Kurt en Melissa waren in Europa om hun 25e huwelijksverjaardag te vieren", meldt de schoonbroer van Kurt Cochran. "Kurt zal verschrikkelijk gemist worden. We willen onze dankbaarheid uiten voor de hulpdiensten die zich ontfermd hebben over onze familieleden."

Op Twitter heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn medeleven intussen betuigd aan de familie en vrienden van Cochran.

In de loop van de avond heeft de politie van Londen bekend gemaakt dat een 75-jarige man overleden is aan zijn verwondingen. Dat brengt het dodental op vijf. De identiteit van de man is nog niet bekend.

Van de 29 gewonden in het ziekenhuis zijn er zeven nog in kritieke toestand.

Meest gelezen