Opera kan niet doorgaan, omdat tenor in de cel zit na partnergeweld

De laatste uitvoering van de opera "Ernani" van Giuseppe Verdi in Toulouse is dinsdag last minute afgeblazen, nadat de hoofdrolspeler was opgepakt. De Zuid-Koreaanse zanger moest de cel na huiselijk geweld en kon niet meer worden vervangen.

Tenor Alfred Kim (43) is een operazanger van wereldniveau. Hij zingt momenteel de titelrol in "Ernani" van Verdi. Dinsdagavond kon hij het podium echter niet op. Maandagavond had hij zijn vaste vriendin op hotel een pak rammel verkocht. De politie trof haar verwond en in tranen aan op de kamer. Dinsdagnamiddag werd Kim door de politie opgepakt, wegens slagen en verwondingen.

Enkele uren voor de voorstelling vond de directie geen vervanger meer voor hem. Het Théâtre du Capitole zelf is erg ontgoocheld over de gang van zaken. Gedupeerden met een ticket voor de voorstelling kunnen dat kaartje wel laten terugbetalen, meldt het theater.

Intussen is Kim door de rechtbank in Toulouse zelf veroordeeld tot acht maanden cel met uitstel en een boete van 8.000 euro. Na die uitspraak nam hij meteen het vliegtuig weer naar huis. Hoe het professioneel verder moet met hem is onduidelijk. Operaliefhebbers kunnen Kim in principe valt in mei en juni in Brussel bewonderen (als Radamès in de opvoering van Verdi's "Aida").

Meest gelezen