Politie Londen: "Khalid Masood formeel geïdentificeerd als dader aanval Londen"

De Londense politie heeft de dader van de aanslag gisteren in Londen formeel geïdentificeerd. Het gaat om Khalid Masood. Hij was bekend bij de politie, maar die benadrukt wel dat hij nooit eerder veroordeeld werd voor terrorisme.

Khalid Masood, een man van 52, werd geboren in Kent, maar onderzoekers vermoeden dat hij de laatste jaren in West Midlands woonde. Hij was gekend bij de politie en zou verschillende schuilnamen gehad hebben. Hij zou al verschillende keren veroordeeld zijn voor geweld, verboden wapendracht en verstoring van de openbare orde. In 1983 werd hij een eerste keer veroordeeld. Zijn laatste veroordeling dateert van december 2003, voor het bezit van een mes.

De politie laat wel weten dat hij nooit eerder veroordeeld werd voor terrorisme. "Masood was op dit ogenblik niet betrokken in lopende onderzoeken en er waren geen aanwijzingen over dat hij de intentie had om een terreurdaad te plegen. Hij werd nooit eerder veroordeeld voor een terroristisch misdrijf."

Bij de aanval in Londen kwamen gisteren vier mensen, inclusief de dader om het leven. Er raakten ook 29 mensen gewond De politie had gisteren al laten weten dat de dader waarschijnlijk alleen gehandeld heeft. In de nacht van woensdag op donderdag zijn er wel nog verschillende huiszoekingen gebeurd in Birmingham en Londen. IS heeft de aanslag opgeëist via zijn eigen persagentschap Amaq.

Meest gelezen