Prikactie bij bagageafhandelaar Brussels Airport voorbij

Op de luchthaven van Zaventem is er vanmorgen een korte prikactie geweest bij bagageafhandelaar Aviapartner. De vakbonden bij Aviapartner klagen het gebrek aan personeel aan, waardoor de werkdruk zeer hoog ligt. Intussen is het personeel weer aan de slag en zitten de vakbonden en de directie samen om een oplossing te vinden voor de onderbezetting.

Aviapartner, een van de twee bedrijven die de bagage verwerkt op Brussels Airport, sloot recent verschillende nieuwe afhandelingscontracten af met luchtvaartmaatschappijen. Omdat dit ook gevolgen heeft voor de werkdruk, beloofde de directie om extra personeel in dienst te nemen.

Volgens de vakbonden echter komt dit niet van de grond en wordt er in de praktijk vooral met uitzendkrachten gewerkt. Omdat die met kortstondige contracten werken - en dus ook wekelijks kunnen beslissen om hun contract op te zeggen - moeten de vaste werknemers vaak inspringen waardoor er te weinig personeel is op het tarmac zelf.

Intussen is de prikactie voorbij. De vakbonden bij Aviapartner zitten momenteel samen met de directie, de bonden hopen daarbij vooral om garanties te krijgen over de indienstneming van extra personeel.

Meest gelezen