Prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden verwachten tweede kind

Prins Carl Philip van Zweden en zijn echtgenote prinses Sofia worden voor de tweede keer vader en moeder. Dat meldt het Zweedse hof. De geboorte is gepland voor september. Het prinsenpaar heeft al een zoon van bijna 1 jaar.
Foto: Kungahuset.se / The Royal Court, Sweden. Images must not be sold on to or distributed to third parties. Not for marketing

De Zweedse koninklijke familie is binnenkort een telg rijker. Minder dan een jaar na de geboorte van hun eerste kind Alexander verwachten prins Carl Philip en prinses Sofia hun tweede kind, zo meldt het Zweedse hof op zijn website.

"We zijn gelukkig te kunnen aankondigen dat we een kind verwachten, een zus of broer voor prins Alexander", zegt het prinsenpaar. De geboorte staat gepland voor september. Voorlopig wijzigen Carl Philip en Sofia hun agenda voor de lente en de zomer niet.

Carl Philip is het tweede kind van de Zweedse koning Carl XVI Gustaf en zijn echtgenote koningin Silvia. Zijn oudere zus Victoria heeft een dochter Estelle (2012) en een zoon Oscar (2016). Ook zijn jongere zus Madeleine heeft twee kinderen: Leonore (2014) en Nicolas (2015).

Meest gelezen