TMG verkoopt huis-aan-huisbladen, los van overnamestrijd

De Nederlandse Telegraaf Media Groep (TMG) verkoopt bijna al zijn huis-aan-huisbladen aan BDUmedia. Door die reoganisatie verdwijnen 32 arbeidsplaatsen, meldt het mediabedrijf. Financiële details over de deal zijn er niet bekend.

TMG maakte al eerder bekend dat het overwoog afscheid te nemen van zijn weekbladenportefeuille, omdat die te weinig oplevert. Door de verkoop wordt volgens het bedrijf het voortbestaan van de andere bladen veiliggesteld en blijven de meeste banen behouden.

De verkoop van de huis-aan-huisbladen staat volgens een woordvoerster los van de overnamestrijd rond TMG. Zowel het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis als de Nederlandse televisiemagnaat John de Mol wil het moederbedrijf van onder meer dagblad De Telegraaf graag inlijven. Het is nog onduidelijk wel richting de onderhandelingen uitgaan.

Meest gelezen