Tom Waes verklapt: "Ik wil vierde seizoen "Reizen Waes" maken"

Als het van Tom Waes afhangt, dan komt er zéker een vierde seizoen van kijkcijferskanon "Reizen Waes". Dat zegt hij vanavond in het Eén-programma "Mag ik u kussen". Bij Eén reageren ze enthousiast op zijn voorstel.
© VRT
Waes concurreert voor een kus van zijn eigen vrouw met Erik Van Looy en Jeroom

Bijzondere situatie vanavond in "Mag ik u kussen", waar Tom Waes de strijd moet aangaan tegen Erik Van Looy en Jeroom, voor een kus van zijn eigen verloofde Mieke. Presentator Bart Peeters polst hoe het nog zit met de trouwplannen van het koppel, waarna Waes laat weten dat het huwelijk opnieuw is uitgesteld.

"Trouwen kan ten vroegste in 2020", zegt hij daar. Dit jaar werkt hij immers aan een nieuwe fictiereeks, en daarna is Waes naar eigen zeggen bezig met "Reizen Waes 4". Al voor de start van de derde reeks dit voorjaar had Waes laten vallen dat het format wat hem betreft nog niet op was. Het derde seizoen van "Reizen Waes", dat nu loopt, is populairder dan ooit. Op zondagavond piekt het programma al wekenlang boven de 1,5 miljoen kijkers, met uitschieters tot 1,8 miljoen.

Bij Eén staan ze zeker niet weigerachtig tegenover een nieuwe reeks van het eigenzinnige reisprogramma. Een definitieve beslissing daarover is echter nog niet genomen. "In die zin heeft Tom een beetje voor zijn beurt gesproken, maar zijn enthousiasme siert hem", zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem. "Als je ziet hoe het programma leeft, en hoe hard de kijkcijfers pieken: dan staan we zeker positief tegenover het idee. We bekijken het binnenkort samen met Tom."

Meest gelezen