Weyts stuurt controleteam naar slachthuis Tielt en schakelt parket in: "Weerzinwekkend"

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) noemt de praktijken in het slachthuis van Tielt "weerzinwekkend". Hij heeft vanmorgen controleteams op pad gestuurd en gaat de zaak doorsturen naar het parket. Tegelijk wil hij al proberen om sommige werknemers te schorsen.

Het varkensslachthuis van Tielt ligt onder vuur wegens dierenmishandeling. De dierenrechtenorganisatie Animal Rights filmde er een maand lang undercover en bracht schokkende beelden uit. Varkens worden onverdoofd gekeeld en zwaar mishandeld.

In een reactie noemt Weyts de beelden "weerzinwekkend en een beschaafde samenleving totaal onwaardig." Weyts heeft meteen actie ondernomen: "Ik heb deze morgen een inspectieteam op pad gestuurd dat is binnengevallen en controles uitvoert. We gaan het rapport samen met de beelden bezorgen aan het parket."

Animal Rights wil het slachthuis meteen laten sluiten, maar dat is wellicht niet haalbaar. Wel wil Weyts doen wat hij zelf al kan doen: "Op basis van die beelden kan ik de individuele slachtvergunning intrekken van die mensen die in beeld komen als dierenmishandelaars, en dat zal ik ook doen."

Meest gelezen