Wie vormt een droomkoppel na 7 dagen "Hotel Römantiek"?

Wie stapt er als vrijgezel op de bus naar huis en wie blijft er als koppel in "Hotel Römantiek", dat was de hamvraag in de laatste aflevering van het gelijknamige Vier-programma. Sommigen haalden alles uit de kast -inclusief condooms- bij het ultieme afscheidsbal, maar uiteindelijk waren er na 7 dagen vakantie vlinders bij maar liefst vier koppels. Helaas... niet elke relatie heeft standgehouden. Maar Cupido sloeg evengoed erg onverwacht toe.

In het datingprogramma "Hotel Römantiek" gaven 60-plussers de liefde opnieuw een kans. Een groep vrijgezellen verbleef een week lang in een hotel in een idyllische setting in Zwitserland en aan de hand van allerlei activiteiten -van een partijtje jodelen over een rolstoelrace tot een ritje met een Segway- konden ze elkaar beter leren kennen. De vonk sloeg niet bij iedereen over. Er waren soms hoge verwachtingen en (zware) teleurstellingen.

Maar vier koppels vonden elkaar helemaal: Jos (61) en Rosa (73), Carola (69) en Herman (72), Luc (63) en Marleine (69), en Christiane (69) en Jean-Pierre (68). Dat was in de euforie van de Zwitserse berglucht. Na zes maanden hielden de makers van het programma een reünie om eens te kijken hoe de koppels het stelden.

Luc - Marleine

Bij Luc en Marleine leek alles koek en ei, tot in het dagdagelijkse leven. Marleine baat een B&B uit en Luc hielp meteen een handje mee. Hij stond achter de kookpotten, maar de twijfels begonnen te rijzen. "Hij had liever gehad dat ik minder werkte. Hij geniet liever van het leven", snikt Marleine in de laatste aflevering. De twee hebben een relatiestop ingelast.

Herman - Carola

Grote verrassing bij Herman en Carola. Zij waren dolverliefd in Zwitserland met innige kus en al. Na een week spraken ze in België af en toen liep het mis. "Ik zag dat hij niet verder wou. Hij vond me een leuke vrouw maar ik paste niet in zijn dagelijkse leven", legt Carola uit. Herman houdt het op een andere visie. "We hadden een andere levenswijze en we moesten die wijzen in een andere constructie passen."

Jean-Pierre - Christiane

"Ik was verliefd, ja, maar nadien is dat afgelopen", begint Jean-Pierre. Hij biechtte zijn veranderende gevoelens op: "Beter dan spelletjes te spelen. Dan zeg ik onmiddellijk 'stop'." Christiane is nog altijd aangeslagen: "Leuk is dat niet."

Jos - Rosa

Blijft er dan helemaal geen koppeltje over? Jawel, eentje: Jos en Rosa zijn in de wolken. "We hebben er geen woorden voor hoe graag we elkaar zien. Ik ben nog nooit zó gelukkig geweest", zegt Rosa. "Onbegrijpelijk dat dat nog kan op onze leeftijd. Ik ben gelukkig", verwoordt een emotionele Jos het. 

Er zijn nog durvers in het leven...

Eddy (68) had dan wel geen liefje versierd op hotel, eenmaal thuisgekomen zette hij alles op een rijtje. Interesse was er voor de 66-jarige Yolande. Hij mailde haar drie weken later. "Begot, waarom mailt die nu naar mij? Dan zijn we beginnen afspreken, gaan wandelen en fietsen. Nu zijn we een koppel", reageert Yolande. De twee hebben zelfs een vakantie naar Griekenland geboekt.

De Brusselaar Charles -met paardenstaartje en pijp- is ook niet langer alleen. "Ik ben op een zaterdagavond thuis en krijg telefoon van mijn dochter. "Ik heb hier een mooie vrouw naast mij, vader. Zij is alleen, jij bent alleen. Maak je een afspraak?"" Charles sprak af met de vrouw en het klikte.

Meest gelezen