"Humanz" van Gorillaz eind april in de rekken

De Britse band Gorillaz van Damon Albarn en Jamie Hewlett heeft zeven jaar na de release van "Plastic beach" en "The fall" een nieuw album afgewerkt. "Humanz" ligt vanaf 28 april in de winkelrekken. Damon Albarn werkte voor het album samen met onder anderen De La Soul, Vince Staples en Jehnny Beth van Savages.

Gorillaz brengt eind april het nieuwe album "Humanz" uit. Gorillaz is een virtuele Britse band van muzikant Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett. Het debuutalbum "Gorillaz" uit 2001 was meteen een succes. De eerste single was "Clint Eastwood".

Damon Albarn en de muzikanten van Gorillaz werkten voor het nieuwe album alweer samen met heel wat bekende gastartiesten als Jehnny Beth van Savages, Grace Jonas, Vince Staples, Danny Brown, De La Soul en Mavis Staples.

Het nieuwe album "Humanz" bevat veertien nummers. De fans die een deluxe-editie kopen, krijgen daar nog eens vijf nummers bovenop.  Jamie Hewlett maakte een 6 minuten durende animatiefilm met daarin vier nummers van het album verwerkt om "Humanz" te promoten.

Meest gelezen