Amy Schumer wordt dan toch geen Barbie

Amy Schumer zal de rol van Barbie dan toch niet vertolken in de allereerste live-action Barbiefilm. De stand-upcomedian, bekend om haar ongezouten mening, heeft het simpelweg te druk met andere projecten.

"Helaas is het voor mij niet langer mogelijk om Barbie te spelen door een conflict in mijn planning", vertelde de actrice aan Variety. "Ik vind het jammer, maar kijk ernaar uit om Barbie te bekijken op het grote scherm." De opnames kunnen niet verschoven worden, omdat de film volgend jaar in de bioscopen te zien moet zijn.

Wie Schumer zal vervangen, is nog niet geweten. Normaal gezien wordt de film in de zomer opgenomen. Filmstudio Sony "respecteert en ondersteunt" de beslissing van Schumer, maar wil desondanks toch verdergaan met de film. "We kijken er naar uit om Barbie aan de wereld te tonen en zullen snel updates geven over de casting."

De plot van de film draait om een pop die gedwongen wordt in de echte wereld te leven omdat ze niet perfect genoeg geacht wordt voor Barbieland. Schumer, die bakken kritiek over zich kreeg voor de rol, zei in december nog dat ze het "een eer vond om zo'n belangrijk icoon te spelen."

Meest gelezen