Arsenal-muzikant draait eerste langspeelfilm

Hendrik Willemyns, bekend van muziekband Arsenal, is even van het muzikale pad afgeweken om zijn eerste langspeelfilm "Birdsong" te maken. Het uitgangspunt van de film? "De muzikant van de toekomst is een prostituee."

"Birdsong" werd gedraaid in het Japanse Tokyo en heeft een volledige Japanse cast en crew. De film vertelt het verhaal van een jonge moeder Asuka - gespeelde door Natsuko Kobayashi - die haar muziekdroom wil najagen en daarvoor alles in de strijd gooit. Maar aan alles hangt een prijs en ze komt terecht in een wereld van muziek, seks en een business die beiden verbindt.

Het mag dan wel zijn eerste langspeelfilm zijn, Willemyns heeft wel al wat beeldervaring. Zo maakte hij een reeks documentaires "Paper Trails", en zette hij met "Dance dance dance" zijn eerste stappen in de fictiewereld. Net als "Birdsong" speelt "Dance dance dance" zich af in Japan en ook het thema - de gevaren van de muziekdroom - komt terug.

Toch vergeet Willemyns zijn muzikale roots niet. Hij componeerde de soundtrack voor "Birdsong". Samen met Dirk Impens ("The broken circle breakdown") en Ken Ochiai produceert hij de film, die volgend jaar in de bioscoop verwacht wordt. 

Meest gelezen