Eindelijk plaats in jeugdinstelling voor 15-jarige crimineel

De 15-jarige jongen die eerder deze maand twee keer werd opgepakt en meteen weer werd vrijgelaten door plaatsgebrek in een gesloten jeugdinstelling, zit nu sinds gisteren vast. Dat heeft het Brussels parket meegedeeld.

Twee weken geleden werd de jongen een eerste keer opgepakt. Hij maakt deel uit van een bende die actief was in de stationsbuurten van Linkebeek en Ukkel. De jongeren dwongen hun slachtoffers om geld en kostbare spullen af te geven.

De jeugdrechter wilde de jongen van 15 toen onderbrengen in een gesloten jeugdinstelling, maar er was geen plaats. Hij werd vrijgelaten en de dag erna werd hij opnieuw gevat voor een diefstal met geweld. Maar er was nog altijd geen plaats in een jeugdinstelling.

Gisteren kwam er een plaats vrij en kon de politie hem daar nu al zeker voor 30 dagen onderbrengen.

Meest gelezen