Hans Herbots maakt miniserie voor BBC en HBO

De Belgische regisseur Hans Herbots regisseert samen met zijn Britse collega Sam Miller, bekend van "Luther", de zesdelige miniserie "Rellik". De opnames van de serie zijn deze week gestart in Londen. "Rellik" zal uitgezonden worden door BBC One in Engeland en HBO Cinemax in de VS.
Hans Herbots en Lien Van de Kelder bij een filmpremière in 2014

Hans Herbots is een van de twee regisseurs van de nieuwe BBC- en HBO-serie. De opnames van "Rellik" gingen begin deze week van start in Londen.

Zijn collegaregisseur Sam Miller stond achter de camera bij de start van de opnames. Herbots zal over enkele weken zijn rol overnemen. Sam Miller werkte in het verleden al voor onder meer "Hotel Babylon", "Spooks", "Black Sails" en "Luther".

"Rellik" is het niet het eerste grote internationaal project van Herbots. Zes jaar geleden regisseerde hij de Europese coproductie "The spiral". Herbots regisseerde ook twee afleveringen van de Britse serie "Riviera". Vorig jaar was zijn serie "Als de dijken breken" te zien op televisie in Vlaanderen en Nederland.

De titel "Rellik" leest achterstevoren als "killer". Het is een hint naar de atypische verhaallijn van de miniserie. De eerste aflevering gaat van start met de arrestatie van een moordenaar. Daarna gaat men terug in de tijd om te achterhalen wie de moordenaar is en wat de motieven zijn.

Meest gelezen