AKM Images / GSI Media

Jay Z produceert documentaire over doodgeschoten zwarte tiener

De Amerikaanse hiphopartiest Jay Z is de producer van een documentaire over Trayvon Martin, de Amerikaanse tiener die in 2012 is doodgeschoten door een buurtwacht. De documentaire serie is gebaseerd op twee boeken die er geschreven werden over de zaak.
AKM Images / GSI Media

Jay Z heeft de handen in elkaar geslagen met filmproducent The Weinstein Company voor de productie van een documentaire over de dood van de zwarte tiener Trayvon Martin. Martin was zeventien jaar oud toen hij in 2012 doodgeschoten werd door een buurtwacht.

De buurtwacht vond dat de tiener er verdacht uitzag en schoot hem in de borst. In 2013 werd de buurtwacht vrijgesproken. Na de vrijspraak kwam er veel protest. Uit die protesten is de beweging Black Lives Mather ontstaan.

De documentaire over de dood van Trayvon Martin is gebaseerd op twee boeken. "Rest in power" van de ouders van de overleden tiener en "Suspicious nation" van NBC-journaliste Lisa Bloom.

Naast de documentaire werkt The Weinstein Company ook aan een bioscoopfilm over de dood van Trayvon Martin. 

Meest gelezen