Kennis verdachte incident Antwerpen: "Ik zie in bestuurder auto geen terrorist"

De kennis van de bestuurder die gisteren in grote snelheid over de Meir reed, denkt dat die man geen terroristische motieven had. Dat heeft hij gezegd aan VRT-journaliste Caroline Van den Berghe. De kennis werd zelf even opgepakt, maar is al snel weer vrijgelaten.

De kennis had de autobestuurder in een café leren kennen en de twee raakten aan de praat. Later nodigde hij de man uit om bij hem voort te komen feesten. Die bleek geïnteresseerd te zijn in de uniformen van de overleden vader van de kennis. Omdat hij te veel militaire kledij had, deed de kennis zijn nieuwe vriend een uniform van paracommando cadeau.

"Ik heb er niet bij nagedacht natuurlijk dat mijn naam daar nog op stond en daarom is de politie ook bij mij terechtgekomen en dachten ze dat ik mee in een terroristisch complot zat", zegt de kennis.

Hij heeft er geen idee van wat de autobestuurder bezield heeft om met hoge snelheid op de Meir te rijden, maar het leek in ieder geval niemand die van plan was om een aanslag te plegen. "Ik ben bijna 100 procent zeker dat die persoon - in mijn ogen - niet in staat was om een terroristische aanslag te plegen. Ik denk dat hij gewoon een beetje doorgedraaid was, dat hij teveel gedronken had of drugs genomen en ineens in een vlaag van waanzin zijn gaspedaal wat te hard ingedrukt heeft."

Meest gelezen