Marine Le Pen ontvangen door Russische president Poetin

De Franse presidentskandidate Marine Le Pen is in Moskou ontvangen door de Russische president Vladimir Poetin. Voor Le Pen betekent dat een opsteker voor haar kiescampagne. Volgens het Russische persbureau Tass pleitte de extreemrechtse presidentskandidate voor nauwere banden met Moskou.

"Ik ben voorstander van een multipolaire wereld en van samenwerking tussen vrije naties. Ik denk dat hij (Poetin, nvdr.) ook een nieuwe visie vertegenwoordigt", zei Le Pen op een persconferentie achteraf. Ze had het over een "nieuwe wereld" die de jongste jaren ontstaan is: de wereld van Vladimir Poetin, de wereld van Donald Trump in de Verenigde Staten, de wereld van Modi in India. 

Volgens het Kremlin was het de eerste keer dat Poetin een ontmoeting met Le Pen had. Voor die laatste geeft de topontmoeting haar een iets grotere presidentiële aura.

"Wij hechten veel belang aan onze relatie met Frankrijk en proberen vriendschappelijke banden te hebben met zowel de partijen aan de macht als die in de oppositie", reageert de Russische president tegenover de Russische pers.

Meest gelezen