Ryan Gosling verklaart zijn verbijsterde Oscargiechel

Een verbijsterde giechel. Zo reageerde Ryan Gosling tijdens de Oscaruitreiking op het moment dat duidelijk werd dat niet "La La Land", maar "Moonlight" met het beeldje voor beste film naar huis mocht gaan. "Ik dacht dat er een medische noodsituatie was, dus toen ik hoorde dat "Moonlight" eigenlijk gewonnen had, was ik zo opgelucht dat het niets erger was."

U herinnert zich vast nog het Oscardebacle van vorige maand, toen "La La Land" onterecht tot winnaar uitgeroepen werd in de categorie beste film. Een van de meest opmerkelijk reacties kwam toen van acteur Ryan Gosling, die een gniffel achter zijn hand probeerde te verstoppen.

Nu heeft de acteur onthuld wat er in zijn hoofd spookte op dat eigenste surrealistische moment. Hij was naar eigen zeggen opgelucht dat het dat maar was en dat de commotie niet veroorzaakt werd door iets "serieus". "Ik dacht dat er een soort medische noodsituatie was en in mijn hoofd speelde het worst case-scenario. Het publiek raakte in paniek en mensen liepen af en aan met headsets dus ik dacht dat er iemand gewond was."

"Toen ik hoorde dat "Moonlight" eigenlijk gewonnen had, was ik zo opgelucht dat ik begon te lachen." Hij voegt er aan toe dat hij blij was dat "Moonlight" aan de haal ging met het beeldje. "Het is zo'n baanbrekende film, een ongelooflijke prestatie en ik ben blij voor hen dat ze erkend werden."

Meest gelezen