Soulwax: "18 takes nodig gehad om "From Deewee" op te nemen"

De broers Dewaele van Soulwax hebben hun nieuwe album "From Deewee" voorgesteld op Studio Brussel. Het is het eerste album van Soulwax in twaalf jaar tijd. "Het was de bedoeling om met zeven muzikanten het album in een take op te nemen. We hebben er achttien takes over gedaan om het album op te nemen", aldus de broers Dewaele.
2014

Stephen en David Dewaele hebben op Studio Brussel hun nieuwe Soulwaxalbum "From Deewee" voorgesteld. Ze ontvingen Kirsten Lemaire in hun Studio Deewee in het hartje van Gent.

"From Deewee" werd opgenomen met de broers Dewaele, bassist Stefaan Van Leuven, Laima Leyton en de drie drummers Igor Cavalera, Victoria Smith en Blake Davies.

“De bedoeling was om met zeven in een ruimte te spelen. We probeerden het album in een take te spelen. We hebben er achttien takes over gedaan vooraleer we het album klaar hadden", aldus de Dewaeles.

Deewee is Dewaele voor Australiërs

“Het is zot dat we hier tijdens de opnames van "From Deewee" volledig alleen konden werken aan de plaat, en er nu opeens camera’s op ons staan terwijl we een pasta pesto eten", klinkt het tijdens de uitzending.

De naam van het album vindt zijn oorsprong in Australië. De groep was op zoek naar een abstracte naam zonder betekenis voor het album. “We waren lang op zoek naar een naam zonder betekenis. Een Australische vriend kon onze namen nooit uitspreken dus noemde hij ons gewoon de Deewees. Zo geschiedde.”

“Eigenlijk denken we nooit na over dé echte betekenis van een nummer. Het is enkel tijdens interviews, wanneer er ons naar gevraagd wordt, dat we er een verklaring voor proberen geven. Het is vooral ook vree wijs dat de interviewers altijd verschillende verhalen horen in onze nummers.”

2014

Meest gelezen