Verdachte man Antwerpen werd woensdagavond al even opgepakt

De man die gisteren in Antwerpen werd opgepakt nadat hij met hoge snelheid op de Meir had gereden, was de avond voordien al eens opgepakt door de politie. Het is nog altijd heel onduidelijk wat de precieze motieven van de man waren.

Op woensdagavond kreeg de Antwerpse politie een oproep binnen over een vrouw die met bebloed gezicht op straat was gevonden. De vrouw zelf verklaarde dat ze overvallen was door een onbekende man. Haar vriend kwam erbij staan, en dat is de 39-jarige Tunesische Fransman die gisteren over de Meir reed.

De politie vroeg aan de vrouw of het niet haar vriend was die haar geslagen had, maar dat ontkende ze. Haar dronken vriend bleek echter enkel een Tunesische identiteitskaart op zak te hebben en had dus geen geldige papieren. Hij werd opgepakt en kreeg het bevel om het grondgebied te verlaten.

De politie zou woensdagavond de wagen van de verdachte man niet hebben doorzocht. Met die wagen reed de Tunesische Fransman gisteren uiteindelijk met hoge snelheid over de Meir. Even later werd de man opgepakt en vonden agenten wapens in de koffer van de wagen.

Het is op dit moment nog steeds niet duidelijk wat de precieze motieven van de man gisteren waren. Hij was in elk geval niet gekend voor terrorisme, wel voor verboden wapenbezit. Toen de politie de man gisteren terugvond op de parking langs de Schelde, lag hij te slapen in zijn auto.

Meest gelezen