Wim Soons (31) trekt CD&V-lijst in Mechelen

Wim Soons is door CD&V aangeduid als lijsttrekker in Mechelen. Soons was tot nog toe vooral bekend als nationaal voorzitter van Jong CD&V en is ook voorzitter van de lokale CD&V-afdeling. Als relatief onbekende lijsttrekker zal hij het volgend jaar moeten opnemen tegen kopstukken als Bart Somers (Open VLD en onlangs nog verkozen tot "beste burgemeester van de wereld"), Caroline Gennez (SP.A), Kristof Calvo (Groen) en mogelijk ook minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA).

Soons, een econoom van opleiding en parlementair medewerker van Koen Van den Heuvel, krijgt de weinig benijdenswaardige taak om CD&V opnieuw op de kaart te zetten in Mechelen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 haalde de partij maar 12 procent van de stemmen.

Het is al van voormalig minister-president Luc Van den Brande geleden dat Mechelen nog kon uitpakken met een lijsttrekker van nationaal niveau en voormalig CD&V-minister Inge Vervotte kon nooit tot het lijsttrekkerschap overhaald worden.

Soons maakte als jongerenvoorzitter wel naam door enkele keren fors stelling in te nemen, onder meer voor een verbod op onverdoofd slachten en striktere cumulregels binnen de partij.

Meest gelezen